Dugulások megelőzése

Sokan nem gondolkoznak előre,
- hiszen egy nagyobb dugulás igen kellemetlen lehet, ha nem jó időszakban következik be: például Ünnepek alatt, amikor a szakemberek sem érnek rá és nem veszik fel a telefont
(A mi cégünk éjjel nappal 0-24 órában dolgozik ha bár bekövetkezett a baj).
- nagyobb károkat is okozhat: felázás, elázás vagy a dugulás csak bontási munkával hárítható el.
Kétféle háztartás létezik:
- akinél már volt dugulás és
- akinél még nem.


Akinél még nem fordult elő kellemetlen szituációban dugulás az esetek 98%-ban nem foglalkozik a megelőzéssel. Ez van ilyenek vagyunk: emberek még azt sem állítjuk ezzel, hogy aki nem tartja karban a rendszereit az felelőtlen, hiszen a mai rohanó világunkban már az is nagy dolog ha rendben tudjuk tartani a háztartást. Aki mégis ilyen szerencsés, hogy a háztartásában még nem akadt dugulás de érdekli a téma bátran olvassa el tanácsainkat, akinél pedig történt már ilyen eset azok már némi szakmai meglátással tudják tanácsainkat áttekinteni:

- Próbáljuk meg legalább havi rendszersséggel a lefolyórendszereinket tisztítani (akár forró vízzel vagy megfelelő vegyszerrel).


- Ne öntsünk nagy mennyiségő zsiradékot és olajokat a mosogató lefolyóba (pláne ne rendszeresen).


- Válogassuk meg milyen lefolyószűrőt használunk (nagyobb apró lyukú szűrők például a víz sebességét csökkenti ezáltal elzsírosodást okozhat a rendszerben).


- Ne a WC kagylóba dobjuk a popsi törlőkendőt (más néven higi vagy higiéniás kendő, fültisztító pálcika, cigarettacsikk, intimbetét, tampon, arctisztító vatta és egyebek).


- Próbáljuk meg három vagy négyhavonta tisztítani és karbantartani a mosogató és mosdó lefolyó szifonokat.


- Óvakodjunk a füles, műanyagatartós WC illatosítóktól, helyette használjunk olyat, amely a WC kagylóhoz tapasztva egy idő után önmagától lebomlik, hiszen a műanyag tartók nagy eséllyel pottyanak bele a WC kagylóba és kerülnek véletlenül a lefolyórendszerbe így okozva komolyabb dugulást.